Villa Hareskoven

Villa Hareskoven

Facaderne på denne murstensvilla i Hareskoven er ikke blevet vedligeholdt i mange år. Desuden er murstensfacaden blevet fejlbehandlet – der er malet direkte på ubehandlede mursten. Det betyder at uanset malingstype, vil vedhæftningen være meget ringe, og resultatet er afskalning, efter kortere tid.

Før

Efter

Fugerne er ikke intakte og trænger til at blive istandsat.

hareskov_02
hareskov_03

Malingens dårlige vedhæftningsevne ses tydeligt på dette billede. Ved en simpel prøve – fugt en fingerspids og kør den hen over den malede flade – din finger bliver hvid – malingen smitter af som var det en form for hvid kridt. Dette skyldes dårligt arbejde forrige gang huset blev malet.
For at komme videre med en ordentlig løsning på problemet, vælger vi at sandblæse facaden til ren og fast bund.
På næste billede ser man facaden efter sandblæsning… ren og bæredygtig for videre behandling. Vi valgte af filse og efterfølgende malerbehandle med en diffusionsåben malingstype således huset kan ånde. I dette her tilfælde er der benyttet en olieemulsionsmaling.

hareskov_06

Der er gennem årene blevet installeret synlige installationer på huset. Det er en go’ ide, når man renoverer sit hus, at få skjult disse installationer, således en ren og enkel helhed bliver dominerende.

Før

Jerngelænderet er fra da huset var nybygget og er tæret. Gelænderet sandblæses – derefter grundmales gelændret min. to gange inden det får tre gange maling med en egnet emalje.

hareskov_efter2

Efter

Inden påbegyndelse af malerarbejdet har vi foretaget fugtmåling af den filsede facade for at sikre os at udtørring har fundet sted.

Hele projektet blev gennemført på fem uger.